Appar för välmående

0 kommentarer

Det finns så otroligt många appar idag, för att kunna förbättra sitt välmående. Det roliga är det varierande utbudet, och det är länge sedan hälsoappar bara handlade om kalorier och vikt. Här kommer några förslag och tips på bra appar som kan förbättra livskvalitén

Appen för växter

Att ha växter hemma har länge varit känt, som ett sätt att förbättra livskvalitén. För de flesta ger växter en lugnande effekt och det skapar ofta harmoni på en plats med i övrigt sterila och kalla ytor. Med hjälp av Planta app går det att ordna ett schema för hur växterna ska vattnas och vårdas. Man kan även scanna en växt för att ta reda på, vad det egentligen är man har, i fall man är osäker. Här finns en gedigen databas med plantor och ett avsnitt med ”Dr. Plant” som ger stöd om en växt håller på att dö. Med appen Planta får man gröna fingrar, och snart ett hem som frodas.

Appen för avslappning

Det finns forskning som visar att meditation är bra för att stressa ned och det finns ett stort utbud av olika meditationsappar. Idag behöver inte meditation vara förknippat med något flummigt från 70-talet, eller tibetanska munkar som mediterar i ett kloster. Det handlar om att ta några djupa andetag och släppa tankarna några minuter varje dag. Med en app som Headspace går det lekande lätt. Här finns tillvägagångssätt både för den som bara vill lägga 2-3 minuter och den som vill meditera lite mer grundligt. En enkel app som gör det enkelt att känna sig avslappnad.

Appen för löpning

Den som löptränar mycket har säkert redan hört talas om appen Strava. Det här är en app som håller reda på hur långt man springer och var man springer. Även tiderna man håller registreras och via en profil kan man, om man vill, mäta sig med andra. Styrkan i appen är alla användare. Man kan bli mästare på ett särskilt segment, exempelvis sträckan mellan närbutiken och posten, och se om någon annan vill försöka ta titeln. Här kan man även starta olika grupper eller skapa olika mål gemensamt. Ett exempel kan vara att springa x antal kilometer under året. Genom att publicera datan från sina löpturer blir löpningen mer intressant och social. Appen kan användas med löparklocka eller bara med mobiltelefonen.

Appen för bättre sömn

Med en app som hjälper till att förbättra sömnen, går det att göra underverk för välmåendet hela dagen. Med en app som Sleepzy kan man uppskatta sina egna sömnmönster och få ett bra verktyg för att göra förbättringar. Appen kan analysera hur väl sömnen har fungerat under natten, och markera var en eventuell sömnbrist har uppstått. Genom att få en bättre överblick när i veckan sömnen brister är det lättare att göra åtgärder. I appen finns mängder av smarta råd om hur man kan gå tillväga. En bra sömn ger förutsättningarna för att allt annat ska må bra.