Om du kan-köp begagnat

0 kommentarer

Många köper nya mobiler i princip varje år. Detta är såklart långt ifrån hållbart ur ett miljöperspektiv. Att istället köpa begagnat är inte bara en bra affär rent ekonomiskt. Du gör faktiskt vårt jordklot en enorm tjänst, men det kan vara svårt att riktigt veta vad man ska titta efter och vilka fallgropar man ska undvika. Här kommer därför några tips på vad du kan tänka på om du väljer att köpa en begagnad mobil.

Kolla upp ursprungspris

Innan du köper en begagnad mobil, kolla upp vad den har kostat ursprungligen och vad den har för nypris. Hittar du sedan en annons som säljer för 90 eller kanske 95 procent av nypris är det inte värt det, eftersom mobilen redan är begagnad. Hittar du istället en där mobilen sägs vara i nyskick men säljes för 20 procent av nypris, kan du också ana att något inte står rätt till. Med hjälp av priset kan vi alltså avgöra om säljaren är seriös.

Testa innan

Att köpa en begagnad mobil online, utan att testa den innan är dumt. Se till att ordna ett möte med säljaren så du kan se mobilen rent fysiskt och kontrollera att den fungerar som den ska.