Styr ditt smarta hem med telefonen

0 kommentarer

Det smarta hemmet är på allas läppar numera. Om du inte hört talas om det tidigare så är det dags att börja automatisera saker nu. Det finns ingen anledning att göra saker manuellt längre när du istället kan sköta allt antingen med rösten, eller på distans med din mobiltelefon.

Vad är ett smart hem?

Ett smart hem är ett hem där du styr saker med hjälp av teknik. Man brukar prata om ”internet of things, IoT, där det faktum att allt fler saker blir uppkopplade innebär att du inte längre behöver vara närvarande för att styra över dem. Är du på väg hem från en semester? Se till att poolvärmen är på när du kommer hem och att rullgardinerna är uppdragna. Glömde du sänka temperaturen på värmepumpen när du åkte till jobbet? Inga problem, du kan lösa det på distans.

Google Nest, mobilen eller både och

För att styra ett smart hem behöver du någon form av kontrollpanel, eller flera. Det vanligaste är att man kombinerar olika sätt att styra hemmet. När du själv är hemma är en Google Nest hub en perfekt kommandocentral. Kommer du in i ett rum säger du bara åt den att tända lamporna och dra på någon musik du gillar. Google Nest hub funkar med nästan alla smarta produkter. Om du inte är hemma funkar detta dock inte, så då behöver du någon form av fjärrstyrning. Detta sköts ofta med en app i din telefon. Nackdelen med det här är att du kan behöva många appar om du inte satsar på produkter från få tillverkare.

Vad kan jag automatisera?

Idag kan du automatisera nästan allt i ditt hem, och fler produkter tillkommer varje dag. Den som har ett stort intresse för hemautomation kan se till att koppla ihop lampor, rullgardiner, dammsugare, kylskåp och det mesta annat. Du kan till exempel se till att din kyl håller koll på vad du har hemma och ser till att skicka en inköpslista till din mobiltelefon när det är dags att köpa ny mjölk. Det enda som begränsar dig är hur pass nördig du vågar vara.