Att köpa en begagnad smartphone är smart

0 kommentarer

I dagens samhälle behöver alla en smartphone. Vi använder dem för att smidigt och enkelt hålla kontakt med vänner och familj, ta otroligt fina foton, surfa online och mycket annat. Det finns ingen som är för gammal eller för ung för att ha en egen mobil som dessutom är högt uppskattad. Barnfamiljer kan hålla kontinuerlig kontakt med sin barn och tonåringar för att veta var de är och att de är okej.

I och med att tekniken i mobiler blivit mer avancerad har även kostnaden gått upp. Det kan vara svårt för en barnfamilj att ha råd att skaffa en ny mobil för alla i familjen. Studenter som lever på studielån eller pensionärer med låg pension har också många gånger problem med att kunna skaffa en ny mobil. Visst kan du använda din gamla mobil under flera års tid men på grund av konstanta uppgraderingar förlorar du ganska snabbt tillgång till appar och användningsområdet för mobilen minskar snabbt. Att köpa en begagnad mobil kan vara en bra lösning för många. I och med att nya modeller av smartphone släpps sjunker priset på begagnade mobiler. Däremot kan dina rättigheter variera stort beroende på hur, var och av vem du köper den.

Självklart kan du idag handla tryggt när du letar efter en begagnad mobil. Sveriges kanske mest populära smartphone är iphone men kostnaden för en ny mobil är väldigt hög. För många är den enda lösningen att hitta en iphone på andrahandsmarknaden. Bäst och säkrast för dig som konsument är att köpa en begagnad iphone med garanti vilket du enkelt och smidigt kan göra via online företaget mResell. Förutom att du får hela tolv månaders garanti på din nya (begagnade) iphone samarbetar de endast med certifierade tekniker från Apple som säkerställer professionellt utförd dataradering. En stor fördel är att den Apple produkt du köper kommer med garanti, något du säkerligen inte kommer att få om du köper en iphone av en privatperson.

Många har tröttnat på att hela tiden behöva köpa en ny mobil för att hänga med i den nya tekniken. För personer som är miljömedvetna är det idag ett självklart val att köpa andrahand för att minska det elektroniska sopberget. Däremot är det inte alltid tryggt att köpa en begagnad mobil.

Det finns faror med att köpa en begagnad mobil när du köper den av en privatperson genom exempelvis annons. Även om du köper en begagnad mobil från kompisen (som precis skaffat en ny smartphone) kan du få bekymmer om den börjar ge dig problem när du använder den. Det är inte ofta som vänner är beredda att ge dig pengarna tillbaka för den strulande mobilen. Det finns bra guider som ger tips om vad du behöver tänka på när du köper begagnat. Kom ihåg att konsumentlagstiftningen inte gäller för köp från privat personer utan endast för köp via ett företag. Därför är det mycket viktigt att du tänker igenom ditt köp innan du lägger ut en massa pengar för en mobil som säljs genom exempelvis en annons.