Jobba mer med mobilen

0 kommentarer

I dagens samhälle har det blivit allt mer vanligt att man kan jobba var man än befinner sig. Det är många som jobbar helt och hållet på distans, medan andra har en väldigt flexibel arbetsstil. Oavsett var man befinner sig eller vilket jobb man har så kan det finnas saker som man kanske inte visste att man kan göra direkt i mobilen. Det kan vara saker som gör att man ökar företagets försäljning, får fler belåtna kunder eller helt enkelt håller koll på alla olika avdelningar. I det här inlägget kommer det några förslag på saker som man kan göra i mobilen relaterat till företaget.

Skapa email och enkäter

Att marknadsföra sitt företag digitalt är väldigt viktigt idag eftersom många väljer internet före andra kanaler när man söker något som man behöver. De gula sidorna hör man sällan någon leta i längre och platser för marknadsföring utomhus blir något som man bara ser i förbifarten, medan internet är något som vi kan nå direkt i mobilen hela tiden. Man kan marknadsföra sitt bolag genom att skicka ut mejl till nya och befintliga kunder. När man sedan har kontaktat dem så kanske man vill veta om de är nöjda, om de handlade eller något annat. Man kan skicka ut enkäter med enkätverktyg som är digitala och sedan är det bara att utläsa det man har fått in. Ibland kan det vara bra att ta hjälp av en konsult för att utläsa svaren, eller kanske till och med få hjälp med att utforma själva enkäten.

Chatta med kunder

Genom att ha en chatt som kunder och potentiella kunder kan kontakta företaget genom kan man se till att de får den hjälp och det stöd de behöver för att handla och känna sig nöjda efteråt. Man kan svara i chatten direkt i mobilen vilket gör att man kan befinna sig ute i skogen, på landet eller hemma i soffan om man så vill när det är dags att jobba. Tänk på att ha det tydligt utskrivet vilka tider som chatten är bemannad, annars kanske någon blir irriterad när de behöver vänta på att få kontakt.

Videomöten i mobilen

Förr kanske man kunde tycka att videomöten inte höll tillräckligt hög standard för att man skulle kunna använda dem i arbetet. Idag är det dock verklighet och många mobiler har tillräckligt bra kameror och mikrofoner för att man ska kunna använda dem. Det finns program som fungerar jättebra och då är det enda som fattas att man har bra internetuppkoppling. Sedan kan man träffa sina nya kunder eller befintliga virtuellt och med kort varsel. Tänk på att det är viktigt att det inte är en massa brus eller stök i bakgrunden som kan störa mötet. Det bästa är ändå om man sitter inne och har mötet i ett tyst rum. Även hörlurar kan vara jättebra för att se till att man hör alla bra.