Mobilens nackdelar för miljön

0 kommentarer

Mobiler har de senaste åren blivit en allt större del av vår vardag, men som allt annat vi förbrukar i detta konsumtionssamhälle påverkar de vår miljö på många sätt. Mobiler är kanske inte den största, men väl en betydande miljöbov, som förtjänar att vi tänker efter och funderar på vad vi kan göra annorlunda. Här kommer därför lite om mobilers negativa påverkan på miljön.

Överdriven konsumtion av mobiler

Varje år kommer det en mängd nya modeller av mobiler från en rad olika märken och det gäller att hänga med. Att ha en mobil som anses gammal eller ute är idag direkt pinsamt. Detta har lett till att många köper ny mobil om inte varje så i alla fall vartannat år. Detta är såklart ett enormt slöseri med resurser och något som påverkar vår miljö negativt.

Ökad näthandel

Mobiler har även gjort näthandel mer tillgängligt och enkelt. Detta gör att folk beställer ganska onödiga småsaker från andra sidan jorden, vilket är en av anledningarna till den ökade mängden koldioxidutsläpp. Mobilerna gör det helt enkelt lättare att överkonsumera. Så använd din mobil med förstånd och byt inte innan du verkligen behöver.