Mobiltelefoner och vår vardag

0 kommentarer

Många av oss idag vet vad en mobiltelefon är och vi använder den dagligen både till att ringa och surfa på internet, läsa nyheter och uppdatera vår status på olika sociala medier. Användningen av mobiltelefoner har ett brett område som täcker många av våra behov. Man kan nog säga att vi har blivit beroende av mobiltelefoner på gott och ont.

Fördelar med mobiltelefoner

I dagens samhälle har det blivit mycket lättare att kommunicera tack vare mobiltelefoner. Om man ska på en arbetsintervju och behöver ringa för att fråga om exakt vägbeskrivning, är det lätt att bara lyfta luren och ringa direkt. Ska man träffa vännerna på stan eller möta upp någon är det alltid lätt att hitta varandra. Man är alltid nåbar med sin mobil om något allvarligt skulle inträffa samt att mobiltelefoner är kända för att rädda liv.

Är man klimatsmart och är nöjd med att inte ha den senaste modellen av en mobiltelefon kan man för att värna om miljön köpa en begagnad mobil och göra ett medvetet miljöval genom återanvändning. Idag kan man också med hjälp av mobiler hitta adresser om man har internet på sin telefon. Genom alla de smarta appar som styrs med GPS-system av direkt satellitnavigering, kan man lätt hitta destinationen man ska till.

Hög strålning eller ej?

Idag har vi strålning i alla former runt omkring oss. Hälsan är viktig och när det gäller strålning från mobiler så handlar det om om radiovågor. När man sover är det klokt att inte ha mobilen för nära huvudet eller kroppen. Det finns också andra typer av källor som vi kan bli utsatta för och som inte är bra för hälsan. En av dessa är radon. Radon är en luktfri och osynlig gas som har stor inverkan på hälsan under längre tid. Många hushåll idag har radon utan att man vet om detta. Då kan det smarta företaget radea hjälpa till med att göra både en radonbesiktning och radonsanering i bostaden. Man kan också få en rad andra unika tjänster som kontroll av ventilation eller ett radonmätpaket. Oavsett om det gäller strålning eller andra källor vi dagligen kan bli utsatta för, är det viktigt att vara medveten om sin hälsa och kontrollera miljön omkring sig.